Hillbillies och buss.

"Just a bunch of hillbillies" sa dom om studentstaden pa vart forsta hostel om staden som kom att bli var nasta anhalt. Newcastle ar en stor stad med en sapass utspridd stadskarna att man aldrig(!) behover se sig om innan man gar over vagen. Men innan vi lamnade Sydney hann vi med bedriften att pa nastan basta sandningstid hamna i rikstackande samt internationell television.

Av en handelse hamnade vi i sondags mitt i damernas VM-final i triatlon. Att dessa bilder dar vi star precis bredvid mallinjen hamnade tidigt in i en australiensisk nyhetssandning samt flera sportsandningar ar vi oerhort stolta over. Vi hejade livligt fram det svenska hoppet Noren till en hedrande plats en bit utanfor pallen. I ovrigt var sondagen fylld av olika kulturer i form av Chinatown och Pattys market. 

Efter utcheckning var mandagen en resa till Lars barndoms dagar da hans liv fullkomligt kryllade av dinosaurier och gamla saker. Vi tog oss ett besok pa Australian museum dar en utstallning om just dinosaurier var i full gang. Att det var Lars favoritsysselsattning hittills syntes tydligt da han var den enda som hade ork, intresse och kraft att i timmar vandra runt med skrikande, lekande och entusiastiska smabarn. Da vi andra lite latt fick nog begav sig jag och erik till kafeterian medan Olle smaslumrade i en liten koja dar det visades en otroligt intressant film om museets forskare och deras projekt.

Pa stenharda Greyhound-saten begav vi oss mot Newcastle vid skymning och det var verkligen en lite latt isolerad stad vi fick intryck av. Hostelfolket i Sydney var inte helt fel ute. En heldag och go branna senare var det dags for en legendarisk Sausage-sizzle dar backpackers samlas for att lyckas snylta at sig en bit gratis hotdog pa Grand hotell. Natten tillbringades med vara nya vanner(ett arbetslag forsaljare fran Sydney pa roadtrip som var allt annat an diskreta) i ett harligt 10-mannarum. Efter en bussresa med goa vyer har man pa alla satt tankt djupa tankar och funderat over meningen med livet innan vi hamnade i Port Macquarie. En stad som visade sig storre an man trott efter att vi forsokt vandra runt hela i flip-flop.

Nyss atnjot vi en underbar maltid bestaende av tvattakta backpackingfoda. Pasta och mozzarellasas med bacon. Imorgon kommer forsta forsoket att sta pa en brada att utforas i orten som kommer vara vart hem till pa sondag.

Nu ar ocksa uttrycken "cola-sondag" och "magnum-mandag" myntade och en glass i ett museecafe ar en av de dyrare investeringar jag gjort pa senare tid.

Peace out!


Kommentarer
Postat av: Carmela

Wow! Ni får då vara med om mycket, men jag saknar foton!!! Hur går det med er nya kamera? Instämmer med Lena och "föreningen förenade mammor som saknar sin son" om att det är jättekul att läsa era små kåserier men vi vill gärna se mer av er också! ;-) C



2011-04-13 @ 17:57:00
Postat av: Elsa Roxling (kusin till lars...)

Lite lagom avundsjuk följer jag er resa med spänning. Får min egna dos av Australien eftersom det går en utbytesstudent därifrån i min klass just nu. Han kommer från Port Macquarie av alla ställen ;) För övrigt bör ni testa en grej han bjöd på idag, nämligen vegemite. Är ett pålägg, typ som nutella, fast det smakar definitivt inte som det. Jag säger inget mer, bara testa ;) Ha det så bra!

2011-04-13 @ 20:54:52
Postat av: fam fagergren

mera bilder...vi har förresten minst lika bra som ni , för här regnar det inte (just nu) och så är plusgrader mm.

kram från oss

2011-04-13 @ 20:58:14
Postat av: Down under

Testade det dar vegemite som du tipsade om Elsa... Nat av det vidrigaste vi atit! Soya och lakrits smakade det! Sag dock en kille som bredde pa tjocka lager pa sina mackor, usch!

Vad galler bilder ar vi ledsna att det inte kommit upp fler men pa de stallena vi bott pa det senaste har man inte kunnat ansluta kameran till datorn. Vi lagger sjalvklart upp fler bilder sa fort vi kan!

Cheers!

2011-04-14 @ 02:07:27
Postat av: Elsa Roxling

Jag kan bara hålla med... ;)

2011-04-14 @ 21:23:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0